ABOUT US

 

Het Tjengke Festival is HET Indisch/Moluks culturele evenement voor dans, muziek, kunst, food en vooral fun. Het doel is de Indische en Molukse cultuur te behouden door samen te komen en te genieten van alle mooie, traditionele én moderne culturele aspecten. 

 

Het woord ‘Tjengke’ (Indonesische spelling: Cengkeh) betekent kruidnagel. De specerij wordt vaak gebruikt in de Indische/Molukse/Indonesische keuken, maar is ook herkenbaar door de typische geur en het geluid van de ‘keretek’, de sigaret waaraan kruidnagel wordt toegevoegd. Het belang van de kruidnagel door de gehele geschiedenis is zo groot, dat het zelfs staat voor “ons”. 

 

Tijdens dit 3-daagse festival kunt u vanaf de vroege middag tot in de nacht genieten van 7 verschillende districten. Het Entertainment district voorziet ons allen van diverse acts van jonge, opkomende artiesten, maar ook van bekende namen uit de entertainment industrie. Het podiumprogramma biedt een brede variatie op het gebied van traditionele en moderne muziek, dans en entertainment, van Molukse en Indische artiesten.

Het Food and Drinks district beschikt over heerlijke Indische/Molukse street food, cocktails en meer. In het Pasar district vindt u de (deels) traditionele Pasar Malam (letterlijk vertaald: avondmarkt) en in het Bali district vindt u diverse shop en lifestyle stands.

Het Big street 68 district is voorzien van tattoo artists, barbershops en in Het Art district kunt u opgaan in verschillende kunst exposities van diverse Molukse en Indische kunstenaars. Tot slot is er de mogelijkheid om tot rust te komen in Het Relaxation district waar een massage tempel gevestigd is.  

 

Op vrijdag- én zaterdagavond zijn er 2 separate feestavonden voor iedereen die er geen genoeg van kan krijgen en tot in de late uurtjes wil dansen en genieten. Op vrijdag is er een speciale Pesta Maluku en op zaterdag wordt er een swingende soulparty georganiseerd door Soul City, met heerlijke soul, disco en dance classics, maar ook hiphop en R&B.

 

Een bezoek aan het Tjengke Festival is voor iedereen, jong en oud, een ware beleving.